Столові прибори

Чим відрізняються столові прибори?

Ресторанна сервіровка і подача страв в закладах громадського харчування вимагає використання відповідного посуду і професійних столових приборів. Вони можуть обійтися дорожче звичних побутових виделок та ложок, але сповна окупляться довговічністю, практичністю і невибагливістю при догляді, зберігаючи досконалий зовнішній вигляд довгий час.

Столові прибори класифікують на кілька основних категорій:

  • Основні. Виделки, ножі та ложки для перших і других страв.
  • Закусочні. Використовуються для закусок і холодних страв. Відрізняються меншими розмірами.
  • Десертні. Використовуються при подачі солодкого і фруктів.
  • Фруктові. Виделки з двома зубцями і невеликі ножі з загостреним кінчиком.
  • Рибні. Спеціальна виделка для відділення кісток і ніж з лезом у вигляді лопатки.

Також різні прибори використовуються при подачі чаю і кави, для морозива, для нарізки сиру, масла і лимона, для розкладки страв. Окрему категорію складають щипці, лопатки, шприци та інші допоміжне обладнання. Жодна професійна кухня не обходиться без спеціальних професійних наборів ножів.

Набір столових приборів: ціна, переваги та інші особливості

Базовий запас необхідних столових приборів розраховується індивідуально для кожного закладу. Враховується кількість посадочних місць і середня прохідність. Кількість вилок, ложок і ножів повинна бути такою, щоб забезпечувати їх постійну наявність протягом дня.

Серед переваг професійних столових приладів, ціна яких залежить від великої кількості факторів – естетична привабливість, функціональність і зручність застосування. Різні варіанти підбираються під різні класи посуду. Важливо, щоб всі прилади були витримані в одній кольоровій гамі та збігалися відтінком. Показник якості – акуратна обробка кромок та найдрібніших елементів. Низька теплопровідність професійних приборів робить їх ще зручнішими при використанні.

Як правильно обрати та купити професійні столові прибори?

Існує кілька основних критеріїв, які допоможуть правильно підібрати і купити столові прибори. Основний з них – якість сировини. Це повинна бути висококласна сталь, що відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. У сплав найчастіше входить хром та нікель. Ножі та леза – сталеві.

Обов'язкова вимога – міцність, стійкість до механічних впливів і пошкоджень. Прибори не повинні деформуватися при використанні, а також повинні легко очищатися і переносити регулярну обробку миючими та дезінфікуючими засобами.

Показник якості професійних столових приборів – полірування. Внутрішня сторона вилок, зворотна сторона ложок та інші робочі поверхні завжди виглядають акуратно і витончено за рахунок рівномірного полірування. Крім привабливого зовнішнього вигляду воно також значно спрощує миття приборів.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» надають цілий комплекс послуг. Ми допоможемо вибрати і купити професійні столові прибори, посуд та обладнання для підприємств громадського харчування або для торгових об'єктів за вигідними цінами. Також ми спеціалізуємося на проектуванні, монтажі, підключенні техніки, навчанні персоналу, на подальшому обслуговуванні.