Гастроємності

Що таке професійні гастроємності та для чого вони використовуються?

Крім техніки і меблів, оснащення кухні в закладах громадського харчування вимагає також покупки професійних гастроємностей, які використовуються при приготуванні, зберіганні та презентації страв або окремих інгредієнтів. До гастроємностей відносяться лотки з металу або інших матеріалів, що відрізняються формою, розмірами і призначенням. Їх універсальність дозволяє забути про необхідність постійно перекладати продукти в різний посуд на різних стадіях приготування страв.

Професійні гастроємності використовуються для:

  • Зберігання інгредієнтів або готових страв в холодильній шафі;
  • Презентації страв на лініях роздачі;
  • Приготування страв в духових шафах або пароконвектоматах.

Практичні і універсальні гастроемності, ціна яких абсолютно доступна, легко миються вручну або в посудомийній машині, не потребують складного догляду та відрізняються довговічністю. Додатково вони можуть мати спеціальне захисне покриття, на якому не залишаються відбитки пальців.

Професійні гастроємності з нержавійки, полікарбоната: ціна, переваги та інші особливості

Ціна гастроємностей залежить від розмірів і матеріалу. Найчастіше зустрічаються моделі з високоякісної нержавіючої сталі з високими гігієнічними показниками. Це дозволяє зберегти продукти в первісному вигляді, перешкоджаючи втраті корисних речовин і виникненню небажаних хімічних реакцій. Смакові якості і запах страв залишаються незмінними.

Металеві гастроемності підходять для теплової обробки продуктів, не бояться корозії, забезпечують максимально ефективний контакт з поверхнею плити, спрощують і прискорюють робочий процес.

Емальовані лотки поширені в кондитерській промисловості, адже сприяють рум’яності випічки. Перфоровані лотки забезпечують стік рідини і використовуються для приготування на пару. Елегантні керамічні – витримують високі температури, підходять для випічки і сервірування страв. Полікарбонатні ємності використовуються переважно для зберігання продуктів. Для зручності вони можуть бути прозорими або пофарбованими в яскраві кольори.

Як правильно обрати та купити професійні гастроємності?

Основні критерії, які необхідно врахувати, щоб купити гастроемності – їх форма, глибина і розмір. Вони відрізняються місткістю, але при цьому всі параметри стандартизовані, за рахунок чого вони можуть використовуватися з іншими видами професійного кухонного обладнання.

Додатково гастроемності можуть забезпечуватися кришками. Вони бувають стандартними, розбірними зі знімними ручками, щільно прилягаючими із силіконовими вставками чи спеціальними з отворами під черпаки та інші кухонні прибори.

При виборі гастроємностей враховується пропускна здатність закладу, кількість і асортимент страв, що готуються, специфіка конкретного підприємства та індивідуальні особливості.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» з легкістю допоможуть визначитися з відповідним обладнанням та купити гастроемності для облаштування професійної кухні в кафе, ресторанах, столових і на інших підприємствах громадського харчування. Також ми пропонуємо послуги з оснащення торгових підприємств, навчання персоналу, подальше обслуговування.