Професійний посуд
та інвентар

Інвентар для ресторанів та його особливості

Будь-який ресторан, кафе або інше підприємство громадського харчування потребує використання професійного кухонного посуду. Різноманітний  інвентар представлений ​​в широкому асортименті, дозволяючи спростити всі основні технологічні процеси.

Основна відмінність професійного посуду для ресторанів від звичного побутового – підвищені вимоги до санітарно-гігієнічних норм. Використовуються тільки безпечні, нешкідливі та довговічні матеріали, які легко миються, обробляються, не поглинають запахи, не сприяють розвитку бактерій і не впливають на смакові чи якісні характеристики продуктів.

Друга відмінність – вибір, адже для побутових потреб не потрібно такої кількості ємностей і приладів різного розміру і призначення. На професійній кухні це дозволяє істотно заощадити час, оптимізувати робочі процеси і раціонально розподіляти ресурси. Використання відповідного інвентарю при підготовці, обробці та приготуванні продуктів дозволяє збільшити видачу без шкоди для якості.

Окрема категорія – посуд для ресторанів, який використовується в залі. Крім безпеки і довговічності, він повинен бути виконаним в одному стилі, вписуватися в інтер'єр закладу і разом з іншими дрібницями працювати на створення цілісної та гармонійної картини в сприйнятті гостей.

Інвентар та посуд для професійної кухні: різновиди

Посуд для професійної кухні класифікується за різними критеріями: за призначенням, матеріалами, місцем застосування. Можна виділити кілька основних категорій:

  • Фарфоровий і скляний посуд, що поєднує привабливий зовнішній вигляд, високу якість і акуратність виконання;
  • Посуд для фуршету для відповідної сервіровки та оформлення залу;
  • Посуд для дітей, що зазвичай відрізняється розмірами та оформленням;
  • Барний посуд та інвентар для приготування, розливу і подачі напоїв;
  • Столові прибори, що відрізняються матеріалами і оформленням;
  • Ножі і дошки для кухні;
  • Гастроємності для приготування страв, зберігання інгредієнтів та інших робочих потреб;
  • Обладнання для зберігання і транспортування страв або окремих продуктів;
  • Кондитерський і інший кухонний інвентар для ресторанів, що відрізняється призначенням.

Як обрати та купити посуд для ресторанів та інших закладів громадського харчування?

При виборі професійної кухонного посуду слід врахувати кілька основних критеріїв. Це матеріали, наявність сертифікації, довговічність, безпека, ергономічність, простота зберігання і догляду, зручність при експлуатації, можливість використання в мережах громадського харчування.

Зазвичай професійний інвентар відрізняється простотою і лаконічністю виконання. Це відсутність зайвого декору, надійність всіх кріплень і з'єднань, зручність і простота при використанні. Такий посуд орієнтований в першу чергу на максимально ефективне виконання безпосереднього призначення, що дозволяє краще організувати робочий процес. Найпопулярніший матеріал для функціонального інвентарю – нержавіюча сталь. Також можуть використовуватися певні види скла, фаянсу, пластику, тощо.

Наша компанія «Рестор маркет» пропонує купити посуд для ресторану з урахуванням актуальних потреб і спеціалізації конкретного закладу. Також ми пропонуємо комплексне обслуговування, від проектування і вибору обладнання до його встановлення, обслуговування та навчання персоналу.