Вітрина холодильна

Що таке професійна вітрина холодильна та її використання

Серед основного технічного оснащення підприємств громадського харчування – професійні вітрини холодильні, призначення яких – демонстрація і продаж страв та інших товарів. Якісні вітрини дозволяють зберігати продукцію, забезпечуючи одночасно необхідні умови і вільний огляд. Вони застосовуються в закладах з самообслуговуванням чи іншими формами реалізації продукції.

Холодильні вітрини можуть бути одно- або багатоярусними. Також зустрічаються закриті моделі, з якими покупці не мають доступу до товару. При виборі необхідно враховувати глибину викладення, згідно з якою вітрини можуть бути вузькими, середніми і широкими. Малогабаритні моделі зручні для залів, невеликих підприємств і торговельних точок. Більш місткі аналоги підходять закладам з більшою прохідністю.

Холодильна вітрина: ціна, переваги та інші особливості

Професійні холодильні вітрини, ціна яких залежить від конструкції і потужності, класифікуються на кілька основних категорій. Ці групи можуть варіюватися, залежно від виробника. Найчастіше зустрічаються:

  • Середньотемпературні (від 0 до +8 градусів);
  • Універсальні (від -2 до +5 градусів);
  • Демонстративні (від -6 до 0 градусів);
  • Низькотемпературні (від -20 до -8 градусів);
  • Комбіновані (від -6 до +6 градусів);
  • Кондитерські (від +1 до +12 градусів).

Вони використовуються для зберігання різних продуктів і страв. Наявність різних вітрин дозволяє повністю забезпечити потреби підприємства.

Крім розмірів і температурного режиму професійні холодильні вітрини відрізняються формою. Це можуть бути класичні стелажі і полиці острівного або пристінкового типу, холодильні шафи для напоїв чи ларі для м'яса, риби, морозива, напівфабрикатів, панорамні вітрини з відкритими стінками для повного огляду. Також поширені кутові конструкції, що дозволяють втілювати рішення складної конфігурації. Різноманітність моделей дозволяє втілити в життя проект будь-якої складності.

Як правильно обрати та купити вітрину холодильну?

Сьогодні можна купити вітрини холодильні різної конструкції і призначення. Зустрічаються горизонтальні, вертикальні, настільні конструкції, боннети та інші моделі. Вони підбираються чітко під актуальні потреби, дозволяючи повністю укомплектувати заклад з урахуванням його специфіки. Ретельне планування проекту дозволить максимально доцільно і вигідно укомплектувати кухню або інше приміщення.

Ще один критерій – спосіб охолодження професійної вітрини. Зустрічаються статичні і динамічні системи. У першому випадку холод подається в одному напрямку і перерозподіляється в системі природним шляхом. У другому – додатковий вентилятор розганяє охолоджене повітря. Така технологія сучасніша, але може доставляти незручності і вимагає витрат. Повноцінний контроль температурного режиму дозволяє створювати найбільш сприятливі умови для зберігання продуктів, незалежно від типу системи.

Щоб правильно підібрати і купити вітрини холодильні або інше обладнання для професійної кухні, зверніться до фахівців нашої компанії «Рестор маркет». Ми спеціалізуємося на проектуванні та обладнанні підприємств громадського харчування і торгових підприємств, а також пропонуємо навчання персоналу і подальше обслуговування.