Стіл холодильний та морозильний

Професійні столи холодильні та морозильні: призначення та використання

Серед обов'язкових атрибутів кухні підприємства громадського харчування – професійний холодильний та морозильний стіл, поверхня якого підходить для підготовки тіста чи приготування інших продуктів. Особлива конструкція дозволяє підтримувати необхідну температуру поверхні під час роботи. Також такі столи служать для зберігання і охолодження продуктів.

Зручність холодильних та морозильних столів, ціна яких залежить від моделі, дозволяє використовувати їх в якості робочої поверхні для кухаря, поєднуючи її функції з функціями холодильної шафи. Основні матеріали – нержавіюча сталь, окремі види пластика, які використовуються в харчовій промисловості, та інші матеріали, що відповідають санітарно-гігієнічним нормам.

Установка таких столів дозволяє значно заощадити простір на кухні, дозволяючи раціонально облаштувати навіть невелике приміщення. Разом з тим економиться і час кухаря, якому не доведеться постійно переміщатися від столу до холодильника і назад.

Стіл холодильний та морозильний: ціна та інші особливості

Призначення і ціна холодильних і морозильних столів визначаються функціональними можливостями конкретної моделі. Для зручності моделі класифікуються на:

  • Низькотемпературні;
  • Середньотемпературні;
  • Холодильні;
  • Морозильні;
  • Комбіновані.

За функціональним призначенням це може бути обладнання для барів і кафе, для приготування піци, саладетти з гастроємностями для зберігання окремих інгредієнтів, тощо.

Холодильні середньотемпературні столи використовуються переважно для охолодження і короткострокового зберігання свіжих продуктів, заготовок і страв. При відповідному температурному режимі в них можуть зберігатися герметично упаковані товари та товари з тривалим терміном придатності. Морозильні низькотемпературні столи незамінні для заморожених фруктів, овочів і м'ясних продуктів, напівфабрикатів, риби, морозива.

Як правильно обрати та купити стіл холодильний та морозильний?

Основні критерії, які слід врахувати, перш ніж купити холодильний і морозильний стіл – обсяг і місткість камери, габаритні розміри, температурний режим, потужність, кількість дверей і полиць. Обсяг камери значно варіюється для різних моделей. При його виборі враховується продуктивність і потреби самого підприємства.

Середній температурний діапазон – від -20 до +10 градусів. Декілька дверей забезпечують зручність експлуатації і доступу до різних секцій. Серед поширених додаткових опцій – різноманітні регулятори та індикатори. Також столи відрізняються розташуванням компресора. Зазвичай він знаходиться внизу або праворуч. Серед інших важливих характеристик – енергоспоживання, наявність автоматичного розморожування, надійність, кліматичний клас, продуктивний і екологічний холодоагент, компресор з мінімальним рівнем шуму.

Визначитися з вибором устаткування і купити стіл холодильний і морозильний за вигідною ціною допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Ми також візьмемо на себе турботи по проектуванню і облаштуванню підприємств громадського харчування і торгових об'єктів, допоможемо з навчанням персоналу і забезпечимо подальше обслуговування.