Апарат шокової заморозки

Обладнання для шокової заморозки

Шокова заморозка дозволяє за короткий період часу охолодити або заморозити продукти харчування, це досягається за допомогою дуже низьких температур від -30° С. Фахівці не рекомендують знижувати показник охолодження ще більше, так як це призводить до деформації продукту і невиправданої витрати потужності.

Другою перевагою обладнання є процес усушки, тобто максимальне випаровування рідини, що дозволяє зберегти корисні властивості, запах і смакові якості. При швидкому охолодженні хвороботворні бактерії і мікроорганізми гинуть, завдяки цьому продукти стають більш безпечними для вживання.

Апарат для шокової заморозки дозволяє значно довше зберігати продукти харчування, ніж холодильні камери. Вони виготовляються з високоякісної нержавіючої сталі, що підвищує час експлуатації даного агрегату.

Надійні камера шокової заморозки

Камери шокової заморозки можна вважати найкращим засобом для максимального охолодження продуктів. Варто зазначити, що через великі габарити встановити їх можна тільки на великих підприємствах. З технічних причин апарати вимагають стаціонарної установки з посиленою вентиляційною системою.

Шокове охолодження можна проводити трьома різними способами. Заморожування на візках використовують для зберігання птиці і делікатесів, волога при цьому випаровується по максимуму. Однак цей спосіб лімітує кількість продуктів однієї партії. Плиткове охолодження ефективне для заморозки рибної та м'ясної продукції, які акуратно складають в контейнери для придання певної форми брикету. Флюідізаційний тунель добре показав себе при охолодженні фруктів, ягід, овочів. Знизу вгору перпендикулярно транспортеру подається холодне повітря з дуже високою швидкістю. Це дозволяє заморожувати продукти в підвішеному стані.

Продуктивність камер шокової заморозки може досягати 500 кілограм продуктів харчування за годину.

Зручна шафа шокової заморозки

Для закладів громадського харчування і невеликих фабрик оптимальним варіантом будуть шафи шокової заморозки, оскільки їх продуктивність нижче ніж у камер того ж формату. Апарати легкі в експлуатації, а закруглені кути всередині шафи дозволяють легко і швидко прибрати залишки їжі та продезінфікувати поверхню перед наступним використанням.

Завдяки наявності вентилятора, продукти набагато швидше піддаються заморожуванню. Шафи маю кілька ступенів охолодження:

  • М'який. Його використовують для випічки, зелені, овочів, фруктів, ягід та ін. При охолодженні температура становить не нижче 0° С, що виключає поверхневе замерзання. А ось при м’якому заморожуванні спостерігається поява крижаних кристалів тільки всередині продукту.
  • Інтенсивний. З його допомогою можна швидко заморозити необхідну кількість продуктів харчування різної форми і розмірів.

Більшість виробників апаратів для шокової заморозки передбачили наявність спеціального термо-щупа, з його допомогою можна контролювати ступінь охолодження або заморожування всередині продукту.

У нашому магазині ви можете ознайомитися і купити професійне та якісне обладнання для шокової заморозки. Ми реалізуємо апарати різних габаритів, потужності і продуктивності. Зв'яжіться з нашими консультантами, і вони допоможуть підібрати агрегат, який буде відповідати вашим технічним вимогам.