Холодильне та морозильне

Холодильне обладнання для ресторанів та його особливості

Професійне холодильне та морозильне обладнання для закладів громадського харчування – найважливіша складова будь-якої кухні, без якої неможлива повноцінна робота. Від вибору, розміщення та експлуатації спеціалізованої техніки, меблів та аксесуарів залежить якість продуктів і рівень сервісу, а відповідно і успіх закладу.

Виробниче обладнання класифікується на холодильне і морозильне. Їх відмінність – температурний режим, який підтримує та чи інша техніка. Якщо стандартна холодильна шафа утримує в середньому від -2 до +10 градусів, то морозильні камери – зазвичай до -25.

Система охолодження може бути статичною або динамічною, в залежності від конструкції. Для виготовлення внутрішніх поверхонь і елементів використовується харчовий алюміній, емаль, нержавіюча сталь та інші нешкідливі і нетоксичні матеріали. Вони підбираються з урахуванням завдань та експлуатаційних умов, адже при неправильному поводженні алюміній може деформуватися, а емаль – сколюватися.

Морозильне обладнання: різновиди та переваги

Серед розмаїття асортименту холодильного обладнання для ресторанів:

  • Холодильні вітрини;
  • Апарат шокової заморозки;
  • Морозильні та холодильні камери, шафи і столи;
  • Моноблок і спліт-система;
  • Фризери для морозива;
  • Кондитерські шафи-вітрини;
  • Генератор льоду;
  • Холодильні шафи для напоїв;
  • Суші-кейси;
  • Додаткові аксесуари.

Це далеко не повний перелік сучасного обладнання, яке використовується на кухнях закладів громадського харчування.

Після придбання техніки, важливо забезпечити її правильний монтаж і експлуатацію. Не рекомендується встановлювати холодильне обладнання біля джерел тепла, адже це знижує його ефективність і сприяє виходу з ладу.

Все кухонне обладнання мусить бути сертифікованим. Важливо, щоб воно відповідало санітарним і гігієнічним нормам, вимогам безпеки. Всі елементи виконуються з нешкідливих матеріалів, стійких до температурних коливань, вологості, постійної обробки. Устаткування потребує своєчасного догляду і максимальної чистоти.

Як правильно обрати професійні холодильники для ресторанів?

Як і інша техніка, холодильне обладнання для ресторанів, кафе та інших закладів підбирається чітко під актуальні потреби, з урахуванням особливостей і масштабів кухні, виробничих потужностей, спеціалізації закладу і меню, кількості відвідувачів та обсягів робіт.

Найважливіший фактор – питання енергопостачання. Інженерна мережа повинна легко витримувати потужність всіх задіяних приладів. Це питання особливо актуальне при роботі в орендованих приміщеннях, вже оснащених власною системою комунікацій.

Професійне обладнання відрізняється габаритами. Важливо об'єктивно оцінювати площу кухні, щоб техніка не заважала робочому процесу і не обмежувала співробітників в діях. Існують як великогабаритні, так і багатофункціональні компактні моделі, завдяки чому можна практично і ефективно укомплектувати будь-яку кухню.

Купити професійні холодильники для ресторанів та інше допоміжне обладнання допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Ми пропонуємо повний комплекс послуг по оснащенню підприємств громадського харчування, навчанню та підготовці персоналу, подальшому обслуговуванню.