Піч для піци

Професійна піч для піци, її різновиди та призначення

Піч для піци – спеціалізоване обладнання для професійної кухні. Її призначення – не тільки приготування піци, але й випічка деяких інших виробів, на зразок хліба або різноманітних пирогів.

Печі для піци, ціна яких залежить від конкретного різновиду, потужності та інших індивідуальних особливостей, класифікуються за типом енергоносія:

  • Дров'яні печі. Класичне рішення для приготування піци. В основі – вогнетривкі матеріали, які легко витримують робочі температури і навантаження. Верхня частина зазвичай виконана в формі півсфери для циркуляції нагрітих повітряних мас. Паливо – деревина листяних порід, спеціальні брикети або деревне вугілля.
  • Газові печі. Традиційно вважаються більш економічними, але потребують підводки газових мереж. Паливо – метан, бутан або природний газ. Піца зазвичай готується на деках.
  • Електричні печі. Зручні в експлуатації та підходять навіть для виїзної торгівлі. Оснащуються сучасними регуляторами та іншими додатковими опціями. Найчастіше використовуються в невеликих закладах з невисокою прохідністю.

Піч для піци: ціна, переваги та особливості

Крім загальної класифікації, існують і інші особливості, що впливають на ціну печі для піци та специфіку її застосування. Моделі також класифікуються за типом установки. Вони можуть бути вбудованими, готовими або пересувними, великими або маленькими, монтуватися на стіл чи на підлогу. Також зустрічаються розбірні конструкції.

За принципом роботи печі бувають конвеєрні чи подові. У першому випадку піци знаходяться на рухомому конвеєрі під впливом гарячих повітряних мас. У другому – випічка здійснюється за рахунок прогрітої чавунної або кам'яної поверхні.

Швидкість випічки залежить від виду печі. Найшвидше піца випікається в класичних дров'яних печах. Характеристики подових і конвеєрних моделей можуть істотно відрізнятися. Для раціональної економії коштів та інших ресурсів потужність пристрою повинна відповідати реальним потребам закладу.

Як обрати та купити професійну піч для піци?

При виборі професійної печі для піци необхідно враховувати обставини, за яких вона буде експлуатуватися. Наприклад, дров'яні моделі найчастіше встановлюються на очах у відвідувачів, дозволяючи їм спостерігати за процесом приготування. Подові печі відрізняються економічністю і компактністю, так що підійдуть для невеликих підприємств. Конвеєрні моделі підходять закладам з великим потоком відвідувачів, забезпечуючи безперервне приготування.

Залежно від обсягів робіт, можна купити печі для піци з різною кількістю ярусів. Найчастіше зустрічаються 1, 2 і 3-х ярусні моделі. Оглядове віконце дозволяє контролювати процес, а термометр – температурний режим. Залежно від розмірів, в печі може розташовуватися різна кількість піц. Також враховуються габарити і конфігурація кухні, на якій буде встановлено обладнання.

Підібрати і купити піч для піци за вигідною ціною допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Ми спеціалізуємося на обладнанні для ресторанів, кафе та інших підприємств громадського харчування, допомагаючи в проектуванні, обладнанні і введенні кухні в експлуатацію.