Пароконвектомат

Що таке професійний пароконвектомат та для чого він використовується?

Сучасні пароконвектомати – професійне кухонне обладнання, без якого не обходяться підприємства громадського харчування, незалежно від спеціалізації і масштабів. Широкі функціональні можливості дозволяють одному пристрою ефективно замінювати велику кількість повсякденної кухонної техніки для теплової обробки продуктів.

Серед можливостей пароконвектомата – поєднання функцій духової шафи та пароварочного апарату. Це дозволяє обробляти продукти за допомогою циркуляції гарячого повітря або низькотемпературного пара, використовуючи технології окремо або комбінуючи їх між собою.

Пароконвектомат використовується для смаження, пасерування, тушкування, випікання та інших процесів приготування страв різної складності. В процесі зберігаються смакові якості продуктів, їх корисні властивості, привабливий і апетитний зовнішній вигляд.

Наявність різних моделей пароконвектоматів, ціна яких залежить від потужності і функціоналу, дозволяє підібрати оптимальний варіант під конкретну кухню. Зручний інтерфейс спрощує експлуатацію, а різноманітні додаткові опції роблять обладнання незамінним.

Пароконвектомат: ціна, переваги та інші особливості

Можливість купити пароконвектомат – не тільки практичне, але і економічно вигідне рішення. Це дозволяє заощадити на додатковому устаткуванні, прискорити приготування їжі, збільшити потужність кухні. Навіть при великих обсягах робіт економна витрата електроенергії робить таке обладнання вигіднішим за численні аналоги.

Серед інших переваг використання професійного пароконвектомата:

  • Мінімізація участі людини в робочому процесі, що дозволяє заощадити час і ресурси;
  • Можливість чіткого регулювання всіх параметрів, включаючи температуру і вологість;
  • Можливість одночасного приготування кількох страв за рахунок місткості обладнання;
  • Під час готування запахи в пароконвектоматі не змішуються;
  • Продукти готуються рівномірно, незалежно від розмірів страви;
  • Відсутність ефекту випаровування дозволяє зберегти вологу, за рахунок чого продукти залишаються соковитими і не втрачають у вазі і об'ємі;
  • Компактні і ергономічні, але багатофункціональні моделі значно економлять місце на кухні.

Як правильно обрати та купити пароконвектомат?

Один з основних критеріїв при виборі пароконвектомата – спосіб утворення пари. Найчастіше для цього використовується спеціальний парогенератор або інжекторний електронагрівач. Ємність обладнання вимірюється кількістю рівнів і підбирається під потреби конкретного закладу.

За типом енергоносія зустрічаються пароконвектомати, що працюють від газу або електрики. За типом управління це електронні, механічні або електромеханічні моделі. Найсучасніші моделі часто передбачають сенсорне управління з рядом допоміжних опцій і параметрів для контролю робочого процесу.

А правильно підібрати і купити професійний пароконвектомат за доступною ціною допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Ми пропонуємо комплексний підхід, що включає проектування, обладнання, монтаж і підключення професійного оснащення при облаштуванні закладів громадського харчування і торгових приміщень.