Гриль прижимний

Що таке професійний гриль прижимний та для чого він використовується?

Серед професійного кухонного обладнання, незамінного при облаштуванні багатьох кафе, ресторанів, фастфудів та інших підприємств громадського харчування – гриль прижимний, який використовується для приготування стейків, м'ясних і рибних страв, сендвічів, овочів та інших продуктів. Багатофункціональна техніка значно підвищує загальну продуктивність, а відтак дозволяє скоротити витрати часу та ресурсів.

Основний матеріал для виготовлення прижимних грилів – практична та гігієнічна нержавіюча сталь. Спеціальний пружинний механізм дозволяє регулювати тиск кришки для підсмажування різних продуктів, незалежно від їх товщини. Термостійкі ручки спрощують експлуатацію обладнання і роблять його використання безпечним.

Гриль прижимний, ціна якого залежить від конкретної моделі – досить компактна і економічна техніка. Вони легко вписуються в кухню, практично не займаючи місця. Порівняно невеликі витрати масла дозволяють додатково заощадити при експлуатації. Рівномірний розподіл температури по поверхні сприяє якісному прогріванню і приготуванню страви.

Професійний гриль прижимний (контактний): ціна, переваги та інші особливості

Крім економії і зручності, використання прижимних грилів дає і ряд інших переваг:

  • Можливість значно розширити асортимент;
  • Простота приготування їжі;
  • Збереження всіх корисних компонентів, відсутність надлишкового жиру, привабливий зовнішній вигляд страв;
  • Наявність додаткового оснащенн, на кшталт жирозбірників, які легко знімаються та очищаються після використання;
  • Надійність техніки і простота її експлуатації;
  • Наявність різних датчиків, індикаторів і регуляторів, що дозволяють повністю керувати робочим процесом.
  • Захист конструкції від випадкового закривання;
  • Надійні матеріали і захисні покриття дозволяють створити корпус, стійкий до термічних впливів, забруднень і механічних пошкоджень;
  • Правильне використання прижимного гриля дозволяє забути про прогорілі продукти;
  • Устаткування підходить не тільки для приготування, але і для розігріву деяких страв.

Як правильно обрати та купити гриль прижимний (контактний)?

Перш ніж купити гриль прижимний, необхідно визначитися з його основними характеристиками. Сучасні багатофункціональні моделі можуть програмуватися і зберігати програми для автоматизації процесу приготування. Температурний режим та інші характеристики задаються заздалегідь. Пристрій сам сигналізує про готовність страви. При цьому зберігаються смакові якості і користь продуктів.

Зустрічаються прижимні грилі з гладкою або рифленою поверхнею, а також комбіновані моделі. Вони підбираються під конкретні завдання з урахуванням специфіки закладу. Найпоширеніший матеріал для виготовлення робочої поверхні – тугоплавкий чавун. Всі елементи повинні бути міцними, довговічними, безпечними, а також легко очищатися для підтримки обладнання в порядку і чистоті.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» з легкістю допоможуть правильно підібрати і купити гриль прижимний та інше обладнання при облаштуванні професійної кухні закладів громадського харчування або торгових об'єктів. Серед наших послуг – проектування і оснащення об'єкта, монтаж і введення в експлуатацію техніки, навчання персоналу і подальше обслуговування.