Фритюрниця

Професійна фритюрниця та її використання

Практичні і функціональні професійні фритюрниці широко застосовуються при приготуванні продуктів, м'яса, риби, деяких видів десертів та інших страв шляхом обробки киплячим жиром або маслом. Сучасні моделі легко витримуються високі повсякденні навантаження, а їх продуктивність істотно перевершує продуктивність при приготуванні вручну.

Основний матеріал для виготовлення функціональних елементів фритюрниць – нержавіюча сталь, що володіє оптимальними санітарно-гігієнічними характеристиками, невибаглива при обслуговуванні і стійка до механічних пошкоджень. Вона легко витримує термічні впливи и повністю пожежобезпечна. Додаткове захисне покриття або емаль спрощують підтримку чистоти. Спеціальна конструкція зливу забезпечує спуск масла без загрози забивання. Сталеві нагрівальні елементи функціональні і довговічні.

Професійна фритюрниця: ціна, переваги та інші особливості

Професійні фритюрниці, ціна яких залежить від конкретної моделі, можуть бути:

  • Газовими. Потужні, практичні та функціональні. Класифікуються на відкриті чи закриті. В якості робочого елемента – інфрачервоний або атмосферний пальник. Газові трубчасті фритюрниці підходять для великих обсягів робіт, для приготування заморожених продуктів, для значної кількості кляру.
  • Електричними. Зазвичай це більш компактні моделі з порівняно невеликим енергоспоживанням. Вони відрізняються кількістю вбудованих програм і гнучкою системою налаштувань.

Наявність ділянки холодної зони перешкоджає перегріву масла, за рахунок чого одна заливка використовується максимально ефективно і безпечно. Нагрівальні елементи професійних моделей автоматично вимикаються при відкритті кришки. Такі нагрівальні елементи стійкі до механічних впливів. Незалежно від встановленої температури масла, корпус не перегрівається. Сітчасті кошики не тільки практичні для занурення продуктів в масло, а й зручні для їх тимчасового зберігання.

Як правильно обрати та купити професійну фритюрницю?

Серед основних критеріїв, на які можна орієнтуватися, плануючи купити професійну фритюрницю – розміри і продуктивність. Місткість моделей варіюється в широких межах і підбирається під специфіку і обсяги робіт конкретного закладу. Найбільші агрегати, встановлені окремо на підлозі, зазвичай застосовуються в фастфудах, коли їх більш компактні аналоги незамінні практично на будь-якій професійній кухні.

До стандартних опцій фритюрниць відноситься наявність термостата, регульовані ніжки, наявність в комплекті кошика, автоматичне відключення, змінна ємність, зручне кріплення кошика, ролики для блокування, кришки для резервуарів, лопатки, захист від жиру, щітки та інші аксесуари. Кількість ванних – індивідуальна, але чим їх більше – тим більш функціональне обладнання.

А правильно підібрати і купити фритюрницю за вигідною ціною допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Також ми допоможемо підібрати інше обладнання для кафе, ресторанів, їдалень, підприємств громадського харчування і торгових підприємств. Серед додаткових послуг – проектування, навчання персоналу, подальше обслуговування.