Теплове

Теплове обладнання для ресторанів та його особливості

Теплове обладнання – незамінний атрибут для будь-якого кафе, ресторану або іншого закладу громадського харчування. Саме якісна техніка дозволяє створювати справжні кулінарні шедеври, постійно розширювати і вдосконалювати меню, радувати гостей новими і новими знахідками.

Така техніка повинна обов'язково мати всі сертифікати, що підтверджують її відповідність санітарним, гігієнічним нормам і потребам безпеки. Для виготовлення використовуються спеціальні матеріали: нержавіюча сталь, особливі марки пластика, тощо. Вони нетоксичні, довговічні, стійкі до температурних коливань і вологості, не сприяють формуванню і поширенню нездорового середовища.

Необхідно не тільки правильно підібрати теплове обладнання для кафе, але і правильно розмістити його в приміщенні. Найчастіше техніка розташовується в одну лінію: по центральній осі або вздовж стіни. Односторонній доступ забезпечує зручність роботи, раціональний розподіл простору та економію робочої площі.

Теплове обладнання для закладів громадського харчування: різновиди

Теплова обробка продуктів – ключовий процес приготування будь-якого гарячого блюда. Це можуть бути супи, гарніри, м'ясо, риба, випічка. Сучасний ринок пропонує великий асортимент теплового обладнання для ресторанів:

  • Теплова вітрина;
  • Пароконвектомати;
  • Жарочні поверхні та шафи;
  • Підігрівач;
  • Плита: електрична, газова, індукційна;
  • Піч: мікрохвильова, конвекційна, вугільна, тощо;
  • Гриль: контактний, роликовий, для курей, тощо;
  • Вафельница, млинниця, рисоварка, фритюрниця, тостер, апарат для хот-догів, будь-які інші прилади.
  • Додаткові аксесуари для теплового обладнання.

До великого переліку входить безліч найменувань. Устаткування може бути універсальним або спеціалізованим, в залежності від його призначення. Якісне виконання забезпечує тривале і безпечне використання. Тільки найкраще сучасне обладнання забезпечить необхідну продуктивність без виникнення аварійних ситуацій чи інших позаштатних проблем.

Як правильно обрати та купити теплове обладнання?

Основний критерій вибору теплового обладнання закладів громадського харчування – спеціалізація підприємства. Вся техніка, меблі і посуд повинні точно відповідати актуальним завданням і сфері діяльності. Устаткування має бути простим і зрозумілим в експлуатації, легким у догляді та обслуговуванні, нешкідливим, доступним для якісної санітарно-гігієнічної обробки та інших повсякденних потреб.

Основний орієнтир при виборі потужності обладнання – пропускна здатність цеху. Техніка підбирається під вид і площу кухні, під меню та графік роботи, під середню кількість відвідувачів і особливості потоку клієнтів. Важливий показник – коефіцієнт одночасного обслуговування. При великій відвідуваності або організації банкетів раціональніше використовувати відповідну техніку, розраховану на одночасне виконання великих обсягів робіт.

Ми пропонуємо купити теплове обладнання для ресторанів, кафе та інших підприємств громадського харчування. Наша компанія «Рестор маркет» – це якісна і надійна продукція, а також цілий комплекс допоміжних послуг, включаючи проектування закладу, підбір і монтаж техніки і меблів, подальше сервісне обслуговування і багато іншого.