Нейтральне (меблі з нержавіючої сталі)

Нейтральне обладнання для ресторанів: різновиди та особливості

До облаштування закладів громадського харчування завжди пред'являються підвищені вимоги. Особливо це стосується санітарно-гігієнічних норм і питань безпеки. Саме на основі цих критеріїв вибирається нейтральне обладнання для ресторанів. У цю категорію потрапляють різноманітні елементи меблів і допоміжні аксесуари для повноцінного облаштування робочого процесу. Актуальний тренд – використання нержавіючої сталі при виробництві подібного оснащення.

На сучасному ринку – величезне різноманіття кухонних меблів з нержавіючої сталі. Сюди відносяться:

  • Столи і стільниці;
  • Виробничі та кондитерські стелажі;
  • Мийні ванни і рукомийники;
  • Візки, столики і підставки для сервірування;
  • Витяжний зонт;
  • Сушка для посуду;
  • Підставки під товари, пароконвектомат, інше обладнання;
  • Навісні полиці, тощо.

Залежно від специфіки, призначення та масштабів закладу перелік необхідних нержавіючих меблів може відрізнятися, завдяки чому можна створити унікальний проект з урахуванням всіх індивідуальних особливостей планування і робочого процесу.

Кухонні меблі із нержавіючої сталі та їх переваги

Секрет популярності кухонних меблів з нержавіючої сталі – їх численні переваги. Таке обладнання стовідсотково гігієнічно, на відміну від дерева або ДСП. Воно легко очищається та обробляється, не боїться корозії чи біологічних впливів, не сприяє формуванню середовища для розвитку бактерій та мікроорганізмів. Практичність і безпека поєднуються з простотою підтримки чистоти.

Друга перевага нержавіючих меблів – захист від вологості. Деревина або ДСП можуть розшаровуватися, деформуватися або навіть гнити, коли сталь повністю позбавлена ​​такої можливості. За рахунок цього меблі більш довговічні, не потребують частого ремонту або заміни. Досить своєчасно мити поверхні і стежити за їх станом.

Третя корисна властивість – зносостійкість. Нержавіюча сталь стійка до подряпин, деформацій чи інших пошкоджень. Вона не боїться температур, хімічних миючих засобів, важкої техніки або інтенсивних навантажень. На нержавіючій стільниці можна користуватися будь-якими ножами, не хвилюючись про її стан.

Нержавіючі меблі: секрети вибору

Критерії вибору нержавіючих меблів аналогічні критеріям вибору іншого обладнання. Крім безпеки і функціональності не можна забувати про габарити. Сучасний асортимент дозволяє укомплектувати кухні будь-якого розміру, як для невеликих кафе, так і для ресторанів з величезною прохідністю.

Важливо правильно розташувати нейтральне обладнання для ресторанів. Схеми розміщення меблів і техніки можуть відрізнятися, з урахуванням конфігурації приміщення. Необхідно, щоб персонал міг швидко, легко і комфортно працювати в створених умовах. Непродумана обстановка не тільки сповільнює процес і знижує продуктивність, але і нерідко сприяє позаштатним проблем і аварійним ситуаціям.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» допоможуть підібрати нейтральне обладнання для ресторанів, нержавіючі меблі, необхідну техніку і аксесуари, враховуючи специфіку і потреби конкретного закладу. Ми допоможемо з проектуванням кухні, її комплектацією і установкою оснащення, з навчанням, консультаціями і сервісним обслуговуванням.