Лінії роздачі (салат-бари)

Що таке лінії роздачі харчування для кафе?

Популярна тенденція при облаштуванні сучасних закладів – облаштування лінії роздачі для закладів громадського харчування. Така система часто зустрічається в кафе, фаст фудах та на інших подібних підприємствах, спрощуючи і прискорюючи обслуговування. Використання лінії роздачі робить робочий процес більш простим і комфортним. Таким чином підвищується продуктивність персоналу. Для відвідувачів це відмінна можливість наочно ознайомитися з асортиментом, вибрати бажане, задати питання і приємно провести час.

Основний секрет успіху використання лінії роздачі для кафе – її правильна організація і відповідність усім необхідним санітарним, гігієнічним і технологічним вимогам. Крім інших переваг, використання лінії роздачі з правильною організацією умов зберігання страв дозволяє значно скоротити кількість відходів в перспективі. При правильному використанні блокова система – гарантія прибутковості підприємства.

Обладнання для роздачі їжі: різновиди та особливості

Особливість сучасних ліній роздачі харчування – автономність кожної окремої секції. Це дозволяє підібрати оптимальну комплектацію, враховуючи площу приміщення, спеціалізацію, концепцію та інші індивідуальні особливості. До основних модулів відносяться:

  • Холодильний прилавок і вітрина;
  • Прилавок для підносів і приладів;
  • Нейтральний прилавок;
  • Прилавок для гарячих напоїв або блюд;
  • Марміт для перших і других страв;
  • Підігрівач;
  • Касовий модуль.

При необхідності окремі елементи можуть виключатися або замінюватися іншими. До поширених нейтральних модулів відносяться стільниці, тумби, вітрини, стелажі та інші меблі. Для зручності відвідувачів і обслуговування все функціональні зони повинні бути укомплектовані спеціальними напрямними для підносів.

Як правильно обрати та купити лінію роздачі?

Перш ніж купити лінію роздачі, необхідно ретельно спланувати і продумати, яке обладнання буде необхідно в процесі роботи. Враховується асортимент меню, потік відвідувачів, спеціалізація закладу. Важливий критерій – площа і конфігурація приміщення, адже обладнання не повинно доставляти дискомфорт відвідувачам. Краще, щоб всі елементи системи гармонійно поєднувалися між собою. Таким чином можна спланувати не тільки функціональну лінію, але і створити правильний образ підприємства. Стильно оформлене, акуратне, комфортне і чисте приміщення з правильно організованим обслуговуванням і якісною продукцією завжди стимулює гостей повернутися знову.

Розташування секцій – індивідуальне питання. Не існує єдиної загальноприйнятої схеми. Є лише перевірені рекомендації та рішення. Наприклад, традиційно гості насамперед можуть ознайомитися з холодними закусками, потім з першим і другим, потім з напоями і барним меню. Залежно від площі і бюджету, десерти можуть розміщуватися окремо або разом з холодними закусками. Поширеність такої практики пов'язана з тим, що саме холодильне обладнання найчастіше – одне з найдорожчих і габаритних придбань.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» допоможуть підібрати і ввести в експлуатацію обладнання для роздачі їжі, з огляду на специфіку конкретного проекту і установи. Ми допоможемо з плануванням, консультуванням, навчанням і подальшим обслуговуванням, пропонуючи комплексний підхід на вигідних умовах.