Тістоміс

Що таке професійний тістоміс та для чого він використовується?

Хлібопекарські, кондитерські, макаронні підприємства, заклади громадського харчування та деякі торгові майданчики не обходяться без спеціалізованого кухонного обладнання, до якого відносяться і професійні тістоміси. Їх основне призначення випливає з назви: приготування тіста різних видів. Це може бути листкове, дріжджове, заварне тісто, тісто для пасти, тощо.

Автоматизація робочих процесів дозволяє значно збільшити продуктивність кухні, заощадити час і ресурси, максимально виключити людський фактор для покращення результату та економії ресурсів. З окремих інгредієнтів тістоміс створює однорідну масу, надаючи їй необхідні властивості для подальшого приготування. Створення сприятливих умов для різних видів тіста дозволяє досягти максимальної ефективності.

Конструкція тістомісів, ціна яких залежить від конкретної моделі і її можливостей, базується на трьох основних елементах. Це дежа для замісу, місильний елемент і привід. Крім помішування сучасні моделі здатні підігрівати інгредієнти до необхідної температури, насичувати масу киснем для пишності, автоматично перекидати її після приготування, виконувати інші завдання.

Професійний тістоміс: ціна, переваги та інші особливості

Сьогодні найчастіше можна придбати тістоміси двох видів:

  • S-образні. Місильний орган відповідної хвилястої форми постійно заминає тісто при русі навколо осі. Такі моделі поширені на підприємствах громадського харчування для приготування прісного, листкового, опарного і безопарного дріжджового тіста. За принципом роботи зустрічаються тістоміси з рухомим місильним елементом, дежею або всією конструкцією.
  • Z-образні. Підходять для приготування крутого тіста при виробництві пасти і макаронних виробів, пельменів, чебуреків. Заміс забезпечують Z-образні лопаті, що обертаються назустріч одна одній.

На підприємствах поширені моделі на одну або дві швидкості. Перші відрізняються економічністю, але вимагають часу і завдають доволі м’який вплив. Другі – більш функціональні, потужні і дорогі.

Як правильно обрати та купити тістоміс?

Один з найважливіших критеріїв, який впливає на функціональність і ціну тістомісів – їх конструкція. Поширені горизонтальні, спіральні, планетарні, вилочні й дворучні моделі. Також вони відрізняються потужністю, місткістю дежі і наявністю додаткових опцій.

Щоб купити тістоміс, необхідно визначитися, для виготовлення яких видів тіста він буде використовуватися. Обсяг дежі визначається з урахуванням продуктивності кухні підприємства. Зазвичай на нього вказує маркування виробу. При цьому враховується мінімальна і максимальна маса завантаження, а також перспективи розвитку та розширення підприємства. Серед поширених функцій, що полегшують приготування різних видів тіста – програмування і запам'ятовування програм.

А правильно підібрати і купити тістоміс, як і інше професійне обладнання для кухні, допоможуть фахівці нашої компанії «Рестор маркет». Ми спеціалізуємося на проектуванні та оснащенні робочих зон підприємств громадського харчування і магазинів, надаючи цілий комплекс послуг, аж до навчання персоналу.