Шприц для ковбас

Шприц ковбасний: модифікації

Шприц ковбасний користується популярністю серед закладів громадського харчування і невеликих підприємств. Завдяки даному устаткуванню можна швидко і легко наповнити оболонку фаршем і приготувати різноманітні ковбасні вироби.

Для виготовлення обладнання використовують литий алюміній або нержавіючу сталь. Пристрої мають стійкий корпус, що забезпечує їх зручне використання.

Існує три види шприців. Механічний або ручний апарат контролюється оператором, тому безпосередньо від нього залежить продуктивність пристрою. В основному їх застосовують для наповнення виробів з цільними шматочками м'яса. Гідравлічний шприц для ковбас гарантує щільне вакуумне набивання, його часто використовують в ресторанах, кафе і цехах. Вакуумний – забезпечує найбільш якісне приготування виробів.

У промислових цілях доцільно використовувати апарати з 10-15 літровим об'ємом завантажувального циліндра. Для виробництва невеликих порцій ковбасних виробів вистачить шприців на 3-8 літрів.

Залежно від виду корпусу і типу наповнення шприци поділяють на вертикальні і горизонтальні. Більш широко використовуються апарати останньої конструкції, так як при набиванні оболонок оператору легше утримувати м'ясний виріб. Шприц ковбасний вертикальний підходить для виробництва виробів грубої консистенції і з цільними шматочками продуктів.

Шприц ковбасний: принцип роботи

Основна деталь шприца циліндр за допомогою спеціальної воронки заповнюється м'ясною сировиною. На трубчасту насадку (цівку) надягають оболонку. Всередині пристрою перебуває поршень, який видавлює фарш всередину так званої «шкурки». Деякі моделі мають дозатор подачі наповнювача, прилад для перетискання або перекручування оболонки і пристрій для її надягання на цівку. Щоб зробити набивання ковбаси механічним шприцом, потрібно покрутити ручку.

Шприц ковбасний: переваги

  1. Шприци для виготовлення ковбас, сосисок та інших виробів прості в експлуатації і не вимагають спеціального обслуговування.
  2. Пристрій має невеликі габарити, його легко транспортувати.
  3. Виробники комплектують свої апарати різноманітними насадками, що дозволяє створювати великий асортимент м'ясної продукції.
  4. Для зручного зберігання найбільші шприци для наповнення ковбас мають верх, що знімається.
  5. Апарати легко розбираються без використання спеціальних інструментів, тому їх легко мити.
  6. Гідравлічні моделі обладнані системою автоматичної декомпресії. Є можливість регулювати швидкість подачі фаршу поршнем.
  7. Спеціальний механізм для заміни насадок сприяє легкій зміні зіпсованої оболонки.
  8. Механічні шприци дозволяють економити на електроенергії.
  9. Апарати для набивання ковбас ніколи не забиваються.
  10. Ковбасним шприцом можна наповнювати натуральні та штучні оболонки.
  11. За рахунок високого тиску і виштовхування повітря вироби мають щільний і рівномірний вигляд.

Купити шприц для ковбаси ви можете на нашому сайті професійного обладнання для закладів громадського харчування і магазинів. Ми реалізуємо апарати таких відомих виробників як: Apach, Sirman і Hendi.