Овочерізка

Овочерізка промислова. Переваги

Для збільшення продуктивності закладів громадського харчування і невеликих підприємств з переробки овочів все частіше стали використовувати професійне електричне обладнання, таке як овочерізка.

Подрібнювач овочів має досить багато функцій. З його допомогою можна швидко і акуратно нарізати сирі і варені овочі, фрукти, великі ягоди, твердий сир, морепродукти, однорідні ковбасні вироби тощо. Насадки дають можливість вибрати бажаний розмір і форму кінцевого продукту: скибочки, квадратики, соломка і так далі. Дуже важливо, що на виході ви отримаєте максимально однакові шматочки. Є також функція подрібнення, натирання і шинкування.

У нашому магазині ви можете купити овочерізку від всесвітньо відомих виробників даної професійної техніки, таких як: Celme, Торгмаш, Apach, Robot Coupe, Sirman, Fimar, Restoitalia, LILOMA, EWT INOX.

Подрібнювач овочів: основні характеристики

Професійна техніка має стійкий корпус, за рахунок якого апарат не сильно вібрує під час роботи і не перевертається. Вона безпечна, так як всі ножі та диски для нарізання поміщені в середину корпусу. При піднятті кришки до завершення роботи апарату спрацьовує магнітний захист, який зупиняє двигун.

Багато розробників використовують полімери при виготовленні корпусу, кришки і бункера овочерізки. Найбільш популярним матеріалом є АБС-пластик, який за своїми зносостійкими властивостями та міцності схожий зі сталлю.

Залежно від виробника і моделі, за способом нарізування електричні овочерізки поділяють на:

  1. Роторні. Всередині робочої камери знаходиться деталь, що обертається, з прикріпленими лопатями. Подрібнення овочів відбувається у вигляді переміщення продуктів до ротора за допомогою лопатей, що розташовані під нахилом.
  2. Пуансон. Поршень виробляє поступально-зворотні рухи, просовуючи продукти до решітки, і вдавлює їх у спеціальну ємність.
  3. Дискові. Мабуть, найбільш ефективні і зручні машини для нарізки овочів. Подрібнення продуктів харчування відбувається під впливом металевих дисків різних видів.

Овочерізки мають одне або кілька отворів для завантаження продуктів, які розташовуються зверху машини. Розвантажувальний відділ знаходитися збоку, щоб перероблені овочі без перешкод потрапляли в підставлену гастроємкість.

Довготривалий час експлуатації можуть гарантувати металеві, в основному з нержавіючої сталі, насадки і диски, а також їх антикорозійне покриття.

Деякі виробники подбали про доукомплектування подрібнювача овочів. Ви можете купити овочерізку електричну і додаткові насадки до неї.

Продуктивність роботи овочерізок

На ринку професійної техніки представлені промислові апарати різної продуктивності. Перед тим, як купити овочерізку, важливо розуміти, де і для чого вона буде використовуватися.

Для закладів з невеликим потоком відвідувачів достатньо буде машини з продуктивністю переробки овочів до 70 кілограм на годину. Вони досить легкі в експлуатації, проте не мають широкого вибору насадок і ножів.

Для ресторанів, їдалень і кафе середніх розмірів найкращим вибором будуть овочерізки з продуктивністю в 70-300 кілограм овочів на годину.

На великих підприємствах встановлюють агрегати зі здатністю переробляти 300-1000 кілограм продуктів на годину.