М'ясорубка

Професійна електрична м’ясорубка та її використання

При облаштуванні кухонь на підприємствах громадського харчування використовується широкий перелік обладнання різного призначення, серед якого і професійні м'ясорубки. Їх завдання – приготування фаршу шляхом обробки різних видів м'яса, риби, птиці та інших продуктів. Також вони можуть використовуватися при приготуванні десертів і окремих овочевих страв.

Основний матеріал для виготовлення комплектуючих м'ясорубок – нержавіюча сталь і окремі сплави. Головні вимоги – екологічність і відповідність санітарно-гігієнічним вимогам. Функція реверсу дозволяє забути про проблему намотування на шнек прожилок. Кількість ножів визначає сферу застосування конкретної моделі.

До стандартних пристроїв відносяться три типи комплектації професійних м'ясорубок.

  • Традиційна. Один гвинтовий стрижень, один ніж і одна сітка. Підходить для невеликих закладів з мінімальною потребою в подібній техніці.
  • Полу-унгер. Гвинтовий шнек, ніж для попередньої обробки та поділу м'яса, основний двосторонній ніж і сітка. Використовується на підприємствах середнього розміру.
  • Унгер. Гвинтовий шнек, підрізна сітка, два міцних двосторонніх ножа, дві сітки з різним розміром отворів. Використовується на великих кухнях, в закладах з високою прохідністю і великою продуктивністю.

Електром’ясорубка: ціна, переваги та інші особливості

М'ясорубки, ціна яких залежить від конкретної моделі і комплектації, класифікуються на кілька основних типів.

  • Класичні. Розраховані на стандартну обробку різних видів м'яса та інших продуктів.
  • Універсальні. Мають всі можливості багатофункціональних кухонних комбайнів. Підходять для вичавлювання соку, нарізання продуктів, приготування локшини, печива та інших потреб.
  • Комбайнові. За допомогою спеціальних ножів перетворюють продукти в однорідне пюре без використання звичних шнеків з валом, який обертається.
  • Моделі з додатковими комплектуючими і насадками. Допоміжні елементи дозволяють використовувати м'ясорубки у якості пристрою для шинкування, терки, овочерізки, преса, інших кухонних приладів.

Раніше були поширені механічні ручні м'ясорубки, що вимагають значних фізичних затрат. Сьогодні все частіше зустрічаються автоматичні моделі, які можуть бути компактними побутовими або промисловими з високою потужністю.

Як правильно обрати та купити професійну м’ясорубку?

Щоб правильно підібрати і купити м'ясорубку, можна орієнтуватися на кілька критеріїв. Один з основних – потужність, яка визначає продуктивність конкретного приладу і його готовність до тривалої безперервної роботи. Ємність м'ясорубки визначає її місткість і кількість продукції, яка буде перероблена.

Від діаметра отвору для подачі залежить, шматки м'яса яких розмірів можна закладати в м'ясорубку. Консистенція фаршу залежить від розмірів решітки. Різні насадки дозволяють працювати з продуктами різних видів і різної структури. Для забезпечення безпеки при експлуатації передбачені спеціальні захисні механізми. Вага, габарити і тип підключення варіюються, з урахуванням продуктивності і потужності.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» допоможуть визначитися з відповідною моделлю і купити м'ясорубку за вигідною ціною. Також ми допоможемо підібрати інше професійне обладнання для кафе, ресторанів, їдалень, підприємств громадського харчування і торгових об'єктів. Серед додаткових послуг – монтаж і підключення техніки, навчання персоналу, подальше обслуговування.