Картоплечистка

Картоплечистка електрична: технічні властивості

У наш час у закладах громадського харчування для прискорення процесу очищення картоплі та інших коренеплодів широко використовують електричні картоплечистки. На ринку є ряд агрегатів, які відрізняються за продуктивністю, розміром та потужністю. Більшість має кнопкове управління.

Автоматична картоплечистка легка в експлуатації, виготовлена ​​з міцних матеріалів і здатна обробляти від 90 до 300 кілограм продуктів за годину. Залежно від моделі місткість завантажувальної чаші коливається в межах 5-25 кг. Один цикл очищення становить 2-7 хвилин.

За принципом роботи апарати для чищення картоплі можна розділити на дві групи: періодичної та постійної дії. Це залежить від виду комплектуючих дисків. На великих підприємствах для безперервної експлуатації використовують машини конусних типів. У той час як середні або малі заклади можуть обійтися приладом на роликових дисках.

Варто зазначити, що для підключення картоплечистки до мережі потрібна напруга 220-380 В.

Картоплечистка промислова: особливості

Залежно від габаритів апарати поділяють на настільні та такі, що ставляться на підлогу. Моделі з першим варіантом корпусу мають велику потужність, здатні обробляти значні обсяги продуктів, часто використовуються в великих ресторанах і їдальнях. Основною перевагою настільної картоплечистки є компактний розмір, її зручно використовувати на середніх і невеликих кухнях. На продуктивності це не позначається, проте максимальний обсяг завантаження в таких апаратах менший.

Всі електричні картоплечистки можна підключити до каналізації, куди автоматично будуть скидатися всі відходи після обробки продуктів. Деякі виробники обладнали свої пристрої функцією промивки овочів безпосередньо після процесу очищення, для цього апарат потрібно під'єднати до водопроводу.

Більшість корпусів промислових картоплечисток виготовляють з нержавіючої сталі високої якості, що підвищує термін експлуатації приладу. Верх обладнаний прозорою кришкою з міцного полікарбонату, що дає можливість спостерігати за процесом очищення.

Завдяки вбудованому таймеру легко регулювати і перевіряти час, що залишився для обробки овочів. Розробники подбали про попередження поломок в разі перебоїв з електропостачанням і оснастили апарати для очищення картоплі запобіжними вимикачами.

Автоматична картоплечистка: процес роботи

Необхідна кількість вимитих овочів складається в ємкість через спеціальний отвір. З натисканням на кнопку управління запускається абразивна поверхня, яка механічно впливає на коренеплід. Після очищення, продукти під впливом відцентрової сили потрапляють в спеціальний лоток. На дні апарату знаходиться отвір, через який по шлангу лушпиння потрапляє в каналізацію. Якщо пристрій має сітку для уловлення лушпиння, після роботи викидають накопичені відходи. Для довготривалої експлуатації промислових картоплечисток всі знімні комплектуючі варто мити.

Купити картоплечистки можна в магазині професійного обладнання для закладів громадського харчування і супермаркетів «Рестор маркет». Ми реалізуємо продукцію від Apach, Торгмаш, Sirman, Fimar.