Електромеханічне

Технологічне обладнання для ресторанів та його особливості

Основне призначення електромеханічного обладнання для закладів громадського харчування – автоматизація повсякденних процесів, яка значно прискорює темп і покращує якість виконання робіт. Використання сучасної техніки дозволяє заощадити час, позбавити персонал від тривалої і монотонної роботи з підготовки продуктів, досягти максимальної акуратності і точності за рахунок усунення людського фактора.

Технологічне обладнання для ресторанів можна умовно класифікувати на кілька основних категорій. Це прилади для обробки м'яса або риби (пили, м'ясорубки, мішалки, куттери, ковбасні шприци), пристосування для чищення, нарізки і протирання овочів, обладнання для кондитерського цеху (міксери, тістоміси). Також це широкий перелік універсального обладнання, на кшталт кухонних процесорів, слайсерів, блендерів та багатофункціональних апаратів.

Технологічне обладнання для ресторанів: різновиди

Сучасне електромеханічне обладнання для професійної кухні представлено у великому асортименті:

  • Багатофункціональний і практичний кухонний процесор;
  • Овочерізки для швидкої та акуратної нарізки овочів однаковими шматочками;
  • Чистка для картоплі, риби, інші пристосування для спрощення роботи;
  • Кутери для подрібнення твердих продуктів;
  • М'ясорубки для швидкого приготування фаршу, незалежно від обсягів;
  • Апарати для приготування пасти чи інших макаронних виробів;
  • Бліксери, що поєднують в собі функції блендера і куттера;
  • Пила для м'яса, яка використовуються також для нарізки кісток і замороженої риби;
  • Планетарний міксер для змішування і збивання;
  • Ручний міксер, зазвичай погружного типу.
  • Додаткові аксесуари для комплектації техніки та вирішення інших повсякденних потреб.

Різноманіття сучасного технологічного обладнання для ресторанів практично не обмежене.

Як правильно обрати технологічне обладнання для ресторанів?

Критерії вибору технологічного обладнання для ресторанів, кафе та інших закладів стандартні. Вся техніка повинна відповідати санітарним, гігієнічним нормам, нормам безпеки. Важливо, щоб вона легко розбиралася для чищення та обробки. В основі – тільки нешкідливі і екологічно чисті матеріали, які не виділяють токсичних речовин при використанні, температурних коливаннях, в умовах високої вологості і регулярного миття.

Не слід економити на якості обладнання. Гарна покупка сповна окупиться в найкоротший термін, коли неякісна техніка нерідко виходить з ладу, провокує аварійні ситуації та інші несподівані проблеми. Габарити, потужність і технічні параметри підбираються з урахуванням потреб і спеціалізації конкретної кухні, її габаритів, особливостей меню, обсягів видачі та інших нюансів закладу.

Ми пропонуємо підібрати і купити якісне технологічне обладнання для ресторанів з урахуванням актуальних завдань і потреб. Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» з легкістю допоможуть спроектувати кухню будь-якої складності і призначення, визначитися з її оснащенням, встановити і підключити всю необхідну техніку і меблі. Також ми надаємо консультації, сервісне обслуговування та інші послуги.