Допоміжне обладнання

Професійна кухонна техніка: особливості та переваги

Оснащення професійної кухні завжди вимагає комплексного підходу. Недостатньо підібрати меблі і основну техніку, адже крім них потрібно також безліч аксесуарів і допоміжне обладнання. Крім основних приладів, на кухні постійно використовується безліч дрібниць, незамінних для організації робочого процесу. Від правильності облаштування кухні, рівня автоматизації і наявності необхідних приладів залежить ефективність, видача, якість результату. Саме ці критерії безпосередньо впливають на успішність підприємства громадського харчування, будь то кафе, ресторан, бар або їдальня.

Професійна кухонна техніка – це не тільки зручність для персоналу і розширення можливостей при приготуванні страв, а й незамінні прилади, без яких кухня підприємства громадського харчування не може працювати в принципі. Якщо деякі прилади виключно вузькоспеціалізовані, то існує і великий перелік універсальної техніки для ресторанів, яка використовується для підготовки, зберігання, обробки продуктів.

Техніка для ресторанів: різновиди

Для повноцінної комплектації професійної кухні використовується різна техніка для ресторанів і додаткові аксесуари. Серед усього розмаїття найменувань особливим попитом користуються:

  • Технічні кухонні ваги для зважування інгредієнтів і страв;
  • Товарні або складські ваги для зважування продуктів;
  • Знищувач комах, який допоможе ефективно і безпечно позбутися від шкідників;
  • Фільтри й пом'ягшувачі для води;
  • Вакууматор і пакети для нього для збереження свіжості, якості і зовнішнього вигляду упакованих продуктів;
  • Інше пакувальне обладнання;
  • Стерилізатори ножів та інша допоміжна техніка.

Основне призначення такого оснащення – можливість максимально ефективно використовувати функціональні можливості професійної кухні, а також забезпечення необхідної чистоти і відповідності санітарно-гігієнічним вимогам при обробці, зберіганні та використанні продуктів.

Як правильно обрати професійну кухонну техніку?

Професійна кухонна техніка представлена ​​в основному малогабаритними приладами та пристроями. Тому основним критерієм вибору стають виключно її технічні характеристики. Комплектація кухні – питання індивідуальне. Важливо чітко і до найменших деталей уявляти весь робочий процес, щоб в подальшому не виявити брак незначної, але незамінної ланки.

Попитом користується як багатофункціональне, так і вузьконаправлене обладнання, в залежності від сфери його застосування. Важливо, щоб обрана техніка для ресторанів витримувала інтенсивну експлуатацію і була абсолютно безпечною. Для професійних кухонь не підходить стандартна побутова техніка, яка часто виходить з ладу при настільки активному використанні і високих потужностях.

В асортименті продукції, яку надає наша компанія «Рестор маркет» – різноманітна професійна кухонна техніка для вирішення завдань будь-якої складності. Наші фахівці допоможуть підібрати необхідне обладнання на основі попередньо розробленого проекту, нададуть необхідні консультації та допомогу в навчанні персоналу, забезпечать гарантійне та сервісне обслуговування.