Барне

Професійне обладнання для бару та його переваги

Професійне обладнання для бару – незамінне придбання для облаштування барів, кав'ярень, кафе, інших закладів громадського харчування. Успіх такого підприємства залежить не тільки від страв, але і від якості напоїв. Їх приготування – відповідальний процес, що вимагає спеціального інвентарю. Різноманітна техніка успішно використовується для приготування гарячих або холодних напоїв, заготовки та подрібнення льоду, для інших потреб.

Обладнання для бару підбирається з урахуванням спеціалізації закладу. Деяким досить кавомашини, коли інші потребують повноцінного комплекту техніки та спеціальних меблів для приготування різноманітних напоїв. Також обладнання може бути універсальним або спеціалізованим. У роботі барменам можуть знадобитися і інші види кухонної техніки, так що тільки комплексний підхід до облаштування простору дозволить досягти максимальної ефективності та продуктивності.

Обладнання для бару: різновиди та особливості

Серед різноманітного професійного обладнання для бару – великий асортимент техніки:

  • Барний холодильник та холодильне обладнання;
  • Апарати для приготування гарячого шоколаду;
  • Кавомолки й кавоварки;
  • Соковижималки;
  • Генератори та подрібнювачі льоду;
  • Блендери, міксери та шейкери;
  • Апарат для збиття вершків.

В наявності – різні моделі та додаткове оснащення, використання якого значно прискорює і спрощує робочий процес.

Добре, коли барне обладнання вписується в інтер'єр. Особливо це стосується виносної техніки, розташованої відкрито перед очима відвідувачів закладу. Стильно оформлений бар може стати візитною карткою ресторану або кав'ярні. Тут також будуть потрібні вітрини, робоча поверхня та інші елементи. Таке обладнання повинно бути привабливим, простим в догляді, зносостійким і невибагливим, а також гармонійно поєднуватися між собою як за зовнішніми, так і за функціональними характеристиками.

Як правильно обрати барне обладнання?

Якісне барне обладнання має відповідати кільком основним критеріям. В першу чергу це санітарні та гігієнічні норми і норми безпеки. Важливий фактор – компактність техніки, яка повинна акуратно вписуватися в простір кухні або спеціально відведеної ділянки. Важливо, щоб при розміщенні обладнання не заважало персоналу і не сприяло створенню небажаних позаштатних ситуацій.

Основна відмінність професійного обладнання для підприємств громадського харчування – висока продуктивність і швидкий темп роботи. Така техніка розрахована на великі обсяги, зберігаючи свої технічні та експлуатаційні характеристики тривалий час навіть при інтенсивному використанні.

Кухонні прилади та інвентар повинні бути виключно надійними. Також вони мають бути простими в обслуговуванні і обробці для підтримки необхідного рівня чистоти та порядку. Для виробництва використовуються спеціальні сплави, нержавіюча сталь і особливі види пластика, стійкі до температури, вологи та інших специфічних умов роботи на кухні.

Ми пропонуємо купити професійне барне обладнання та додаткові аксесуари, вибравши підходяще оснащення серед великого асортименту сертифікованої продукції. Серед послуг нашої компанії «Рестор маркет» – консультування, допомога в проектуванні закладу, монтаж обладнання та техніки і подальше сервісне обслуговування.