Професійне обладнання
для закладів громадського харчування

Обладнання для закладів громадського харчування та його особливості

Обладнання для ресторанів та інших закладів громадського харчування – основний елемент будь-якої професійної кухні. Від його якості, актуальності і функціональності залежить рівень організації робочого процесу та успіх всього підприємства. Наявність необхідної виробничої потужності дозволяє не обмежуватися при складанні меню і гарантує бездоганне обслуговування.

Також харчове устаткування відрізняється сферою застосування. До обладнання для піцерії, суші-бару, їдальні, ресторану чи кафе зазвичай висуваються різні вимоги. Таким чином важливо підібрати дійсно відповідну техніку, меблі та аксесуари.

Обладнання для кафе та ресторанів: різновиди

Обладнання для кафе і ресторанів класифікується на кілька основних категорій:

  • Теплове. Це печі, плити, гриль, жарочні поверхні, духові шафи, пароконвектомати, всілякі вафельниці, млинниці, рисоварки, тощо. Призначення – термічна обробка продуктів, приготування гарячих страв, супів, десертів.
  • Холодильне та морозильне. Холодильні вітрини та шафи, морозильні камери, генератор льоду, камери шокової заморозки, прилади для виготовлення морозива, тощо. Вони використовуються для зберігання продуктів і приготування холодних страв або напоїв.
  • Мийне. Професійне обладнання для ресторанів, необхідне для миття посуду, обслуговування різної техніки і аксесуарів.
  • Електромеханічне. Допоміжні кухонні прилади для автоматизації робочих процесів.
  • Нейтральне. Сюди відносяться універсальні меблі із нержавіючої сталі та інше обладнання для їдалень, кафе і ресторанів.

Сучасний асортимент не обмежується цими категоріями, адже існує також різноманітне барне обладнання, лінії роздачі, допоміжна техніка та аксесуари.

Як обрати професійне обладнання для ресторанів?

Устаткування для підприємств громадського харчування повинно відповідати кільком основним критеріям. В першу чергу це наявність всіх необхідних сертифікатів про відповідність санітарним, гігієнічним нормам, вимогам безпеки.

При виборі враховується площа кухні. Різні моделі техніки і меблів розраховані на приміщення різного розміру. Важливо, щоб планування було комфортним і зручним для забезпечення швидкої та якісної роботи. При цьому також враховується спеціалізація закладу, особливості меню, обсяг потоку відвідувачів, наявність потреби в банкетній видачі. Обладнання для фаст фуду чи ресторану високої кухні буде значно відрізнятися.

Важливий критерій – наявність якісних інженерних мереж. При створенні нового приміщення можна адаптувати розташування водопроводу, проводки чи інших комунікацій під свої потреби, але при облаштуванні орендованого приміщення зазвичай доводиться виходити з уже існуючої ситуації. Асортимент сучасного обладнання для громадського харчування дозволяє підібрати оптимальний варіант під будь-які потреби.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» допоможуть підібрати і купити обладнання для кафе, ресторанів, їдалень та інших підприємств громадського харчування, з огляду на особливості і потреби конкретного закладу. Ми допоможемо з проектуванням і оснащенням приміщення, установкою і підключенням меблів і техніки, з навчанням персоналу, подальшим обслуговуванням та іншими питаннями.