Холодильне обладнання

Холодильне обладнання для магазинів та його особливості

Будь-який продуктовий магазин або супермаркет не обійдеться без холодильного обладнання. Незважаючи на те, що це один з найскладніших елементів при облаштуванні торгового залу, без нього неможливо обійтися, адже неможливо створити необхідні санітарно-гігієнічні умови для зберігання продуктів. Відсутність необхідного температурного режиму значно скорочує термін придатності і призводить до псування товару, що загрожує здоров'ю покупців і збитками для власника.

Більшість продуктів харчування та ряд інших товарів потребують суворого дотримання температурного режиму. Саме для цього використовується холодильне обладнання для магазинів, що дозволяє підтримувати необхідні умови, незалежно від погоди за вікном чи мікроклімату в приміщенні.

Холодильне обладнання для магазинів легко класифікується на кілька основних категорій. Це камери для зберігання продуктів, їх охолодження або заморожування. Вони відрізняються конструкцією і температурним режимом. Розмір і потужність вибираються на основі обсягів продукції.

Холодильне обладнання для магазинів: різновиди

Для зручності холодильне обладнання для магазинів класифікується на кілька основних груп:

  • Холодильні та морозильні камери. Збірні конструкції, обладнані спеціальними агрегатами та пристроями для створення сприятливого середовища при зберіганні продуктів.
  • Холодильні та морозильні шафи. Окреме незалежне обладнання з вбудованою системою для підтримки заданого температурного режиму.
  • Холодильні вітрини. Використовуються для короткострокової демонстрації і зберігання товарів, реалізації заморожених чи охолоджених продуктів.
  • Холодильні гірки. Стелажі з системою охолодження для наочної демонстрації товарів.

Також це може бути і інша спеціалізована техніка, основне завдання якої – підтримка оптимальних умов, необхідних для збереження якості, властивостей, зовнішнього вигляду, для максимально можливого продовження терміну придатності товарів.

Як правильно обрати та купити холодильне обладнання для магазина?

Перш ніж купити холодильне обладнання для магазину, необхідно визначитися з його призначенням. Крім торгового залу, воно потрібне також в складських приміщеннях, в виробничих і кулінарних цехах. Устаткування в залі повинно поєднувати в собі високі функціональні та декоративні характеристики, а техніка в службових приміщеннях часто відрізняється більшою потужністю і габаритами.

При виборі необхідно врахувати спеціалізацію закладу, площу і конфігурацію приміщення, його планування. Важливий критерій – спосіб організації торгівлі: через прилавок або самообслуговування. Види, кількість і потужність обладнання підбираються, виходячи з особливостей асортименту товарів. Відшукати все необхідне краще ще на етапі ремонтних робіт, адже деякі види оздоблення приміщення в подальшому можуть перешкоджати монтажу або обмежувати доступ до техніки і стелажів.

Фахівці нашої компанії «Рестор маркет» допоможуть спроектувати заклад і придбати відповідне холодильне обладнання для магазину, враховуючи особливості та специфіку конкретного об'єкта. Ми також допоможемо з монтажем, навчанням персоналу, подальшим обслуговуванням, надамо консультації та індивідуальний комплексний підхід до кожного проекту.